zaterdag 28 november 2009

Sinterklaasfeest ESRI

Zoals elk jaar is er op de laatste zaterdag van november het sinterklaasfeest bij ESRI. Mark vertrok vroeg met Joey naar de honkbal training en kwam na de training direct door naar kantoor. De kinderen mochten als pieten verkleed dus Dylan en Brandon doken de verkleedkist in en binnen no-time stonden er twee witte pietjes voor mijn neus. Maar dat was niet voldoende! Nee, ze wilden ook echt geschminkt. En het is feest, dus vooruit dan maar.

Mikey ook uit bed en snel op pad naar Rotterdam. Daar begon al snel het feest met disco pieten. Dansen zit niet echt in de genen (de jongens Herbold staan dan toch vaak aan de kant!), maar de spelletjes en liedjes waren weer erg leuk.

Na de discopieten een broodje knakworst en dan moeten we al weer verzamelen want Sinterklaas is in aantocht. Alle kinderen mogen even bij Sinterklaas komen. De Sint kijkt maar half in zijn boek en denkt dat Joey op hockey zit. Dat moet toch echt honkbal zijn. Joey legt even uit hoe je moet catchen.

Daarna mogen Dylan en Brandon het pannenkoekenlied dat ze op school hebben geleerd zingen (op de wijs van Sinterklaasje kom maar binnen):

Pannenkoeken zijn er echt in elke smaak
maar het lekkerst zijn ze als ik ze maak

een pannenkoek bij het ontbijt
en één voor de gezelligheid
één bij de lunch en dan nog eentje bij de thee
en ik neem ook nog een stapel mee

één met suiker, één met smeerkaas, één met zoute drop
en nog één met een augurk erop


Als Sinterklaas weg is, mogen de kinderen de cadeaus zoeken. Elk jaar weer een hoogtepunt. De grote jongens worden verrast met een echt Star Wars zwaard en Mikey met een heerlijk zachte knuffel. Het was weer een geweldig feest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten