zaterdag 6 november 2010

Met Joey naar Rome

Voor zijn 10e verjaardag kreeg Joey een reis naar een Europese stad. En in de herfstvakantie was het zover. Samen met Joey vertrok ik naar Rome. We hadden een hotel geboekt in het oude Rome vlak achter Piazzo Navona. Vandaar uit konden we redelijk gemakkelijk overal lopend naar toe. De eerste middag zijn we in de Engelenburgt geweest en hebben we op het piazza Navona rondgelopen en gegeten.

De volgende dag ging de route langs het Pantheon, het monument voor Vittorio Emanuele II naar het Colosseum en vervolgens langs het forum Romanum terug naar het hotel. Na wat uitrusten liepen we 's avonds langs de Trevifontein en naar de Spaanse trappen. Moe liepen we een McDonalds in voor wat te eten.


De dag daarna vertrokken we naar het Siet Pietersplein. We bezochten de enorme kerk en sloten aan in de rij om de koepel te beklimmen. Met de lift naar de koepel en vervolgens 320 treden naar de top. Vandaar een prachtig uitzicht!! Tenslotte bezochten we ook de grafkelders. Toen hadden we het wel gezien. We liepen via Piazzo del Popolo terug naar het hotel. 's Avonds liepen we naar het plein bij het Pantheon en hebben we daar buiten op het terras gegeten (overigens Joey vindt Spaghetti Bolognese het lekkerst. Dat stond dus vaak op tafel....).

De laatste dag bezochten we het Vaticaan museum, een indrukwekkende hoeveelheid beelden, schilderijen, kleden en nog veel meer. Ook de Sixtijnse kapel is heel bijzonder. Daarna gaan we nog naar het Palazzo dei Conservatori, waar het beeld van Romulus en Remus staat, en waar veel beelden en schilderingen te zien zijn. En dan is het toch echt tijd om te vertrekken.

Het was een geweldige reis, vonden wij allebei! Joey wil wel elk jaar samen met mamma op stedentrip! Maar eerlijk is eerlijk. Dylan is als volgende aan de beurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten