donderdag 1 oktober 2009

En toen waren er nog maar 2....

Dylan was zo blij met zijn eerste 5 vissen, die allemaal een eigen naam hadden gekregen. Maar het houden van een aquarium is niet zo gemakkelijk. Immers je weet niet of de vissen die je koopt helemaal gezond en sterk zijn. Je weet niet of de waterkwaliteit helemaal goed. Er zijn nogal wat onzekerheden en dat kan dus fout gaan.

Dinsdag toen wij 's avonds thuis kwamen na het honkballen zagen we helaas Witje dood in het aquarium liggen. Dylan was er erg verdrietig van en heeft Witje vanaf de steiger een zeemans begrafenis gegeven. De andere vissen zwommen nog goed rond (hoewel Kim al dagen af en toe erg stil onder een struikje zat). Maar vanavond kwamen we thuis en toen waren er weer 2 vissen overleden: Kim en Alvin. Uiteraard weer groot verdriet en wederom een begrafenis. Met Mikey op schoot kwam Dylan op de bank weer een beetje bij. Een aquarium houden valt dus nog helemaal niet mee: toen waren er nog maar twee!

Morgen gaan we naar de intratuin terug. We zullen een potje water meenemen zodat ze de kwaliteit even kunnen testen en zonodig kunnen adviseren over de waterkwaliteit. Hopelijk kunnen we dan een paar sterke nieuwe visjes uitzoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten