zaterdag 13 februari 2010

Schaaktoernooi in Dordrecht

Al enkele maanden gaan Joey en Dylan op maandagmiddag na school naar de schaakles van meester Wout. Dat is leuk en ze leren er veel. Die kennis komt goed van pas op het scholen schaaktoernooi in Dordrecht. Dit toernooi was woensdag in de grote kerk in Dordrecht. De kerk stond vol tafels en op elke tafel stonden 4 schaakborden. Het was geen individueel toernooi maar er werd gespeeld in teams. Elke ronde speelden 4 deelnemers van de ene school tegen 4 deelnemers van de andere school. Het team met de meeste gewonnen wedstrijden/punten won. En dan op naar de volgende ronde.

Het toernooi was voor kinderen van groep 4 t/m groep 8 en er was dan ook een indeling gemaakt naar niveau. Joey was ingedeeld in het 2e team, Dylan in het 5e team. De jongens speelden geconcentreerd en het ging heel goed, Joey won 3 partijen en ook Dylan won een partij. Het 1e team van de Bavinckschool deed het erg goed op het toernooi. Zij werden overall tweede en mogen samen met nr 1 en 3 naar het regio toernooi in Rotterdam.

Het was erg koud in de kerk, dus mamma en Mikey zijn aan het begin van het toernooi en aan het eind gaan kijken. Tussendoor moest Mikey thuis even opwarmen en een slaapje doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten