dinsdag 19 januari 2010

Dylan's eerste spreekbeurt

Dylan meldde zo tussen neus en lippen door dat hij volgende week een spreekbeurt moest houden. Hij ging het over judo doen vertelde hij. Mamma verbaasd, want geen briefje gezien en niets over gehoord. Wat wordt er dan verwacht, wat moet er worden voorbereid, materiaal verzamelen..? Volgende week al? En het weekend was al begonnen.

Nu moest ik toch naar de bibliotheek, dus voor de zekerheid maar een boek over judo meegenomen. En in het weekend even met Dylan apart gezeten om te bedenken wat hij dan over judo wil vertellen. Zondag voor de zekerheid ook nog even een mailtje aan de juf gestuurd. Zij reageerde maandag: ja hoor ze hadden het er in de klas over gehad. Kinderen die het leuk vinden mogen een spreekbeurt houden. Er worden nog geen eisen aan gesteld. Het gaat erom dat ze iets vertellen voor de hele klas, een voorbereiding op de echte spreekbeurten. En Dylan mag morgen....!

Ok, de voorbereiding in het weekend was dus niet voor niets. Maandagavond nog even de hele spreekbeurt met Dylan geoefend. En de spullen klaargelegd om morgen mee te nemen. Dylan vindt het reuze interessant (geen spoor van zenuwen te ontdekken).

Op donderdagochtend spreekt de juf mij aan op het schoolplein. Dylan heeft zo'n leuke spreekbeurt gehouden. Ze heeft een stukje geschreven op de schoolsite:

Spreekbeurten

Het is de bedoeling dat je iets voor de klas gaat vertellen over een onderwerp waar je veel over weet.
Zo vertelde Dylan heel goed over zijn sport judo. Ook had hij zijn pak, een boek en foto’s meegebracht. Hij wist er veel vanaf. Op verzoek van Chaya deed hij een greep voor bij Andrea die ook op judo zit. Hij liet haar niet echt vallen want dat kan niet op een gewone vloer. Daar heb je een dikke mat voor nodig!


En Dylan? Die vond het geweldig om te doen. Hij wil volgende week wel weer een spreekbeurt houden. Nou... mamma moet eerst nog met Joey samen zitten voor een spreekbeurt op de 28e, liever niet allemaal tegelijk....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten